Joberor Boulesällskap

Joberor Boulesällskap bildades 1995. Namnet Joberor kommer från de tre företag som ekonomiskt hjälpte klubben att komma igång. Det var Joma Tryck, Bergs i Lagan samt Råd och Resultat.

Året efter klubben skapades gick vi med i bouleförbundet. Det gav oss möjlighet att delta i tävlingar men även att anordna egna. Stig Zackricksson skötte då all verksamhet inom klubben.

Med hjälp av ideella krafter lyckades vi 2009 genomföra byggandet av vår första boulehall, tidigare skedde allt spel på utebanor. Hallen finns i Berghem, strax utanför Ljungby. Sommartid använder vi utebanorna vid Sunnerbohallen.

Genom åren har vi haft 50-85 medlemmar. Nu 2020 är vi 86 medlemmar.

Nu 2020 arbetar vi med att få till utebanor i anslutning till klubblokalen i Berghem. Det planeras för 24 banor.